KOER sponzor i sudionik Dana sunca 2021

Oct 09, 2021
KOER roll up

U Hvaru je održana iznimno uspješna konferencija posvećena Sunčevoj energiji 'Dani sunca' čije je održavanje KOER podržao sponzorski i sudjelovanjem na panelu. Prvi dan konferencije održan je u obnovljenom Arsenalu, a drugi dan se održao konferencijskoj dvorani hotela Amfora.

Iz informativnih prezentacija sudionika jasno se moglo zaključiti da je Hrvatska na začelju europskih država po implementaciji projekata obnovljivih izvora energije iako geografski spadamo u područje koje obiluje suncem i vjetrom. Uzroci tako niske realizacije projekta obnovljivih izvora energije su neadekvatno zakonodavstvo, loša energetska infrastruktura te lokalne samouprave koje ne prepoznaju potencijale takvih projekata. Ipak, ti problemi nisu ostali neprepoznati u proteklom periodu te se na njihovom otklanjanju aktivno radilo na svim nivoima što nam daje za pravo očekivati puno veću i lakšu realizaciju projekta obnovljivih izvora energije. 

Na panelu "Primjena solara u gospodarstvu, industriji i poduzetništvu" u društvu veterana energetike i obnovljivih izvora energije direktor KOER-a Marko Lasić predstavio je koncept virtualne elektrane i način primjene u industriji i gospodarstvu. 

 

Svi paneli su pokrenuli zanimljive rasprave zahvaljujući relevantnim govornicima iz različitih domena djelovanja uz koristan networking i zabavno druženje u organizaciji Obnovljivi izvora energije Hrvatska.

Nadamo se da ćemo i sljedeće godine sudjelovati i podržati Dane sunca koji su bili iznimno korisni svim sudionicima skupa. 

Želite saznati više detalja?

Ispunite formular ispod i naš tim će Vam se javiti s povratnim informacijama. Ostvarimo održivost zajedno!